Dýňové sluníčko | Dýňové sluníčkoCo je zdravé může být i dobré, napsali nám Janovští kuchaříci a do soutěže FIT POMAZÁNKA 2016 přihlásili recept s názvem Dýňové sluníčko. Škola:Základní škola JANOV – Janov 17, Janov, okr. Svitavy Kolektiv:Janovští kuchaříci Suroviny:sterilovaná cizrna pevný podíl 265 g Postup:Dýni Hokaido oloupeme, vydlabeme a omyjeme. Nakrájíme ji na menší kousky, dáme na plech pokapeme olivovým olejem, nepatrně osolíme a pečeme cca 20 minut na 200 °C. Necháme vychladnout, nastrouháme najemno, přidáme máslo, zcezenou ster. cizrnu, pomerančovou šťávu a česnek. Vše důkladně rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem. Podle potřeby dochutíme. Pomazánku jsme namazali na 100% žitný chléb a ozdobili květem byliny Hrachoru, čerstvou petržilkou, plátkem kiwi a kouskem červené papriky. Komentář:Je těžké zbavit lidi předsudku,co je zdravé nemůže být dobré. To, že je opak pravdou, vám dojde po ochutnání našeho menu. Fotogalerie:Komentář FITKONTO:Cizrnových pomazánek přišlo do soutěže hodně. Na této práci nicméně porotu zaujala kombinace s dýní hokaido a pomerančovou šťávou, hezký optimistický název, květy hrachoru, žitný chléb, lahodný nápoj... A když se to všechno posčítalo, stačilo to na pěknými cenami hodnocené místo! Gratujeme k výhře! –
|