Adzukové hvězdičky | Adzukové hvězdičkyAdzukové hvězdičky přihlásili do soutěže FIT POMAZÁNKA 2016 žáci speciální třídy základní školy v Jablonci nad Nisou. Vyrobili ji úplně sami a výborná a zdravá pomazánka byl pro ně chutnou odměnou. Škola:Základní škola Jablonec nad Nisou – Liberecká 1734/31, Jablonec nad Nisou Kolektiv:Gurmánci Suroviny:100 g fazolí adzuki Postup:Fazole adzuki jsme namočili přes noc do vody, ráno jsme vodu slili a fazole s čerstvou vodou (asi 2 cm nad fazolemi) jsme vařili. Při vaření jsme lžící odstraňovali pěnu, která se na fazolích při vaření tvořila. Mezitím jsme si nakrájeli najemno cibuli, na plátky česnek a papriku. Cibuli jsme osmahli na olivovém oleji a ke konci přidali papriku a česnek. Komentář:Pomazánka z fazolí adzuki nazývaných královnou fazolí je velmi vhodná v tomto podzimním a zimním období, kdy bychom měli podporovat naše ledviny, které napomáhají růstu, vývinu a podporují tvorbu krve. Fazole adzuki se pyšní řadou výhod – dostatek bílkovin, nízká glykémie, hodně vlákniny, prakticky bez tuku, hodně vápníku, železa, draslíku, hořčíku, kyseliny listové. A také jsou lépe stravitelné než ostatní luštěniny. Fotogalerie:Komentář FITKONTO:Moc zajímavá práce, děkujeme a gratulujeme k výhře. Návštěvníkům webu doporučujeme přečíst si zejména komentář k fazolím adzuki, který uvádí kolektiv žáků. A pokud jste si tyto fazole ještě nikdy nepřipravovali – máte jedinečnou příležitost! Vyzkoušejte tuto pomazánku. Oceňujeme i nápad s hvězdičkami a hezké nazdobení výsledku. Tak na zdravé ledviny! |