Protichřipková pomazánka | Protichřipková pomazánkaNeobvyklou kombinací jablka, tvarohu a česneku se vyznačuje pomazánka, s níž se přihlásily do soutěže FIT POMAZÁNKA 2016 děti ze Základní školy Horní Jelení. Škola:Základní škola HORNÍ JELENÍ – Kolářského 414, Horní Jelení, okr. Pardubice Kolektiv:Veteráni Suroviny:1 velké jablko Postup:Jablko nastrouháme najemno do mísy, přidáme prolisovaný česnek, tvaroh, bílý jogurt a promícháme. Mažeme na celozrnnou bagetu, zdobíme zeleninou, ovocem a semínky. Podáváme s vodou s citronovou šťávou. Komentář:Jablka obsahují velké množství vlákniny (zejména ve slupce), vitamin C, železo, vápník, hořčík, draslík a další minerální látky. Mají blahodárný vliv na trávicí soustavu a pomáhají i při zánětech nebo horečkách. Česnek je přírodní antibiotikum a antiseptikum. V období chřipek je našim věrným pomocníkem. Zlepšuje náš imunitní systém a bojuje tak proti virům a bakteriím. Fotogalerie:Komentář FITKONTO:Není česneková pomazánka jako česneková. Tato verze je obohacená o chuť jablka, což jí dělá ještě zajímavější a zároveň i jemnější. Chválíme za použití semínek, které dodají další dávku minerálních látek a kombinaci s hroznovým vínem, která je velmi lahodná. Vhodnější je pro odpolední svačinu nebo večeři. |