Mrkvovocelerová | MrkvovocelerováRecept na pomazánku ze syrové zeleniny přihlásili do soutěže FIT POMAZÁNKA 2016 čtvrťáci ze Základní školy Krušovice. Škola:Základní škola KRUŠOVICE, okr. Rakovník – Rabasova 128, Krušovice Kolektiv:4. ročník Suroviny:1 menší celer Postup:Zeleninu dobře očistíme, najemno nastrouháme, přidáme jogurt a tatarku, dochutíme solí a zamícháme. Komentář:Pomazánka je zdravá, ze syrové zeleniny, bohatá na vitamíny, nasládlá, dětem velmi chutnala. Fotogalerie:Komentář FITKONTO:Čerstvé potraviny by měly být v jídelníčku zastoupeny každý den. V zimním období je právě kořenová zelenina dobrou variantou. Díky mrkvi je pomazánka opravdu mírně nasládlá a moc chutná. Děkujeme také za inspiraci použití rostlinné tatarské omáčky. V jídelníčku menších dětí se snažíme používat co nejméně ochucujících látek a držet se přirozené chuti potravin. |