Batátovo-řepná pomazánka | Batátovo-řepná pomazánkaKolektiv žáků Základní školy T.G.M. v Bojkovicích přihlásil do soutěže FIT POMAZÁNKA 2016 pomazánku, v níž kromě jiných zdravých surovin použil dosud málo využívané sladké brambory – batáty. Škola:Základní škola T.G.M. BOJKOVICE – Štefánikova 460, Bojkovice Kolektiv:MY 2 Suroviny:1–2 batáty (sladké brambory) Postup:Batáty a červenou řepu umyjeme a upečeme do měkka, fazole uvaříme do měkka. Batáty s řepou oloupeme a nastrouháme, nebo umixujeme. Přidáme uvařené fazole, prolisovaný česnek, špetku sušené bazalky. Přisypeme lahůdkové droždí, rozdrcené lněné semínko a sůl dle chuti. Rozmixujeme. (Lahůdkové droždí přidáváme, protože asi 1 čajová lžička zahrnuje denní dávku vitaminu B.) Komentář:Pomazánka je velmi chutná a zdravá. Batáty jsou už dostupné i v našich obchodech. Jde o sladkou bramboru, která je velmi výživná neboť obsahuje hodně vitaminu A, D a žádný cholesterol. Fotogalerie:Komentář FITKONTO:Moc chválíme použití netradičních surovin – zejména zmiňované batáty, ale také v kombinaci s fazolemi, červenou řepou, žitný kváskový chléb a také lahůdkové droždí. Rozhodně doporučujeme návštěvníkům stránek tuto pomazánku vyzkoušet. Děkujeme i za příkladnou fotodokumentaci – jak popsaných surovin, tak hotové práce, včetně krásného nazdobení. Zdravíme a jsme rádi za tuto inspiraci. |