Co jíst - výběr potravin | Co jíst - výběr potravinTato část by se docela dobře mohla jmenovat spíž, spižírna nebo také špajzka... To je vlastně jakýsi domácí sklad, kde jsou uloženy různé potraviny, které se konzumují přímo nebo se používají k vaření. Většinu z nich určitě znáš, ale není od věci vědět, co obsahují, k čemu se používají či kde se berou a jak se vyrábějí. A samosebou také jak moc jsou pro lidské tělo důležité a jak moc často je jíst, či proč si je dopřát jen občas nebo raději v menším množství. Tato část je tedy jakýmsi průvodcem, jenž přináší podrobné informace o různých potravinách. Ty jsou rozdělené do osmi základních kategoríí, což ti velmi usnadní orientaci. S naší pomocí tak můžeš okamžitě zahájit exkurzi ve vaší spižírně, ledničce, komůrce či ve sklepě, záleží, kde které potraviny uchováváte. Získat přehled o tom, co se dá jíst a co je zdravé, je totiž velmi důležité. Různé dobroty, pochoutky a zdravá jídla si totiž můžeš snadno připravovat sám/a a uvidíš, že se budeš olizovat až za ušima. Obavy stranou, právě jednoduchá, přirozená strava je pro tebe to nejlepší a její příprava vůbec nemusí být náročná. Pomocí této kapitoly a inspirace v části Recepty si můžeš doma připravovat skvělá jídla bez konzervantů, ochucovadel a jiných přídatných látek. Už nemusíš čekat, až maminka něco připraví, ani nemusíš sahat po polotovarech a mražených jídlech, která nejsou pro zdravé stravování vždy ideální. A co je na tom nejlepší? Že objevíš řadu nových chutí, můžeš skvěle uplatnit svou fantazii, pohostit celou rodinu a hlavně si oblíbené pokrmy můžeš připravit, kdykoli se ti zachce. Tak pozor – začínáme! |