Makový chlebíček | Makový chlebíčekHlavní surovinou pro přípravu makového chlebíčku – receptu, zaslaného žáky 4. a 5. třídy Základní školy Cesta v Písku do soutěže FIT DOBROTY 2017, je proslulý český mák od místního pěstitele.
Škola:Základní škola Cesta, U Výstaviště 463, Písek Kolektiv:Školní klub Suroviny:200 g nemletého máku špetka soli Postup:V misce smícháme mouku s mákem, kypřícím práškem a špetkjou soli, přidáme mléko a med nebo cukr. Vše důkladně promícháme a vlijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečicím papírem. Pečeme asi ¾ hodiny na 180 °C. Komentář:Mák jsme získali od soukromého zemědělce Ing. Kouby z blízkého Žďáru, který se pěstováním máku zabývá již několik let. Chlebíček připravovali žáci 4. a 5. třídy ve školním klubu. Druhý den jej nabídli jako jeden z pokrmů připravených z regionálních potravin na společné snídani, kterou uspořádala škola pro žáky, rodiče, učitele a další hosty. Fotogalerie: |