Řepák s domácími rohlíky | Řepák s domácími rohlíkyČerstvě upečené rohlíky s pomazánkou z červené řepy, kterou si sami vypěstovali. S takovýmto receptem se zúčastnili soutěže FIT DOBROTY 2017 žáci osmé třídy Základní školy v Andělské Hoře.
Škola:Základní škola Andělská Hora, , Andělská Hora u Bruntálu 215 Kolektiv:Osmáci – řepáci Suroviny:Řepák (pomazánka z řepy): Postup:Z připravených surovin zpracujeme těsto, tak aby se nelepilo k míse. Necháme na teple kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, z každého vyválíme kruh, který rozdělíme na šest trojúhelníků a od nejširší strany motáme rohlíky. Necháme je na plechu s pečicím papírem ještě 20–30 minut kynout. Pak je potřeme slanou vodou a pečeme přibližně 15 až 20 minut. Když těsto kyne, uvaříme řepu, schlazenou ji oloupeme a nakrájíme nadrobno. Společně s cibulí ji pak rozmixujeme a přimícháme ostatní ingredience podle chuti. Může se přidat i česnek. Komentář:Chtěli jsme využít plodiny, které jsme si vypěstovali na školních pozemcích. Zvolili jsme řepu, která u nás roste bez problémů. Původně jsme chtěli péct rohlíky z celozrnné mouky, ale měli jsme strach, že by nám nevykynulo těsto. Pomazánka vypadala zvláštně, nezvykle, ale chuťově byla dobrá. Fotogalerie:A tady už se radujeme z výhry |