Obrácený jablečný koláč | Obrácený jablečný koláčParta dětí ze Základní školy v Andělské Hoře přihlásila do soutěže FIT DOBROTY 2017 svoji zdravější variantu známého francouzského obráceného jablečného koláče.
Škola:Základní škola Andělská Hora, Andělská Hora u Bruntálu 215 Kolektiv:Osmáci – cukráři Suroviny:5 jablek Postup:Jablka oloupeme a nakrájíme bez jádřinců na měsíčky. Na mírném plameni rozpustíme máslo, přidáme med a skořici. Jakmile se koření rozvoní, přidáme jablka. Chvíli jablka podusíme a dáme vychladnout. Mezitím si připravíme těsto. Rozmačkáme banány, přidáme vajíčka, jogurt a zahustíme vločkami. Do máslem vymazané formy rozvrstvíme jablka a zalijeme těstem. Pečeme asi 30 minut, dokud těsto nezíská světle hnědou barvu. Po vychladnutí překlopíme koláč na mísu. Můžeme ozdobit oříšky. Komentář:Do soutěžního receptu jsme použili jablka, která nám rostou na školní zahradě. Máme rádi sladké, ale chtěli jsme, aby náš koláč byl i zdravý. Banány nám sice na školní zahradě nerostou, ale nenapadlo nás, čím tuto surovinu do těsta nahradit. Fotogalerie: |