
Jablka
Jablka jsou v našich zeměpisných šířkách jednoznačně nejrozšířenějším a nejčastěji používaným druhem ovoce.

Jahody
Jahody jsou velmi lahodným druhem ovoce. Odrůd je velké množství, jsou neustále zušlechťovány a tak se jejich počet neustále rozšiřuje. Zralé jahody bývají nejčastěji červené, ale existují i odrůdy s bílými plody.

Játra
Játra je největší žláza v lidském těle a největším orgánem v dutině břišní. Je to taková speciální továrna, ve které končí zpracování potravy. Játra jsou složená z jaterních buněk a velkého množství cév a žilek.

Jazyk
Nemáš jen na vyplazování. Ale také na olizování a zejména vychutnávání. Je totiž celý pokrytý chuťovými pohárky, díky kterým poznáš, jestli je jídlo sladké, slané, hořké, kyselé nebo také zkažené.